Aktiviteter 

Grandens MH är utfört - en mycket trevlig dag med givande resultat. Tre stycken Grand har nu känd mental status
 
 
Ovan följer ett axplock av alla bilder från dagens MH med Granden. Tre stycken var det som kom och vi är väldigt glada över detta. Så roligt att se så duktiga hundar med mattar och hussar. För att se vilka olika moment som ingår i ett MH och för att få mer information besök https://www.brukshundklubben.se/hundar/mentalbeskrivning-mh/ . 
 
Det kommer att publiceras fler bilder löpande i vår Facebook-grupp, gå gärna in där och kolla. 
Dagens fotograf: Linda Thulin
 
Officiell rasklubbsutställning i Skillingaryd 
 
Inofficiell utställning för alla raser i Skillingaryd 
 
Välkomna till en dag med viltspårsträning 
 

På långfredagen, 14 april, samlades 12 förväntansfulla hundar med deras förare hos Helena Lyckoskog i Hökerum för att förkovra sig i viltspårets ädla konst. Dagen inleddes med en kort presentationsrunda av hundar och människor för att stämma av vilken nivå hundarna låg på, det visade sig turligt nog att alla hundar var på i stort sett samma nivå vilket underlättade övningarna som skulle ske under dagen.

Under dagen varvades teori och praktik. Först fick dom lära sig vad som behövs för att kunna träna viltspår: en klöv (viltdel), blod, sele, lina och snitslar.  Helena gick också igenom hur man lägger spåret och vad man ska tänka på, tillexempel att droppa blod vartannat steg och memorera naturen. Är det så att man vill använda snitslar så ska dom inte sättas längs marken eftersom hunden då ser snitslarna utan dom ska sättas lite högre upp och lindas in så att dom inte fladdrar. Snitslarna är ju bara till för föraren, inte för hunden.

Alla ekipage fick lägga varsitt rakt och ganska kort spår, ett så kallat motivationsspår. Detta för att lära hunden att i slutet av spåret så kommer det en riktigt festlig belöning, på så sätt kan man träna hunden att kanske sätta sig ner och titta på föraren när den kommit fram till spårslutet för att markera klöven/viltet. 

Efter lunch fick förarna lägga spår åt varandra, detta spåret var lite längre och vissa av spåren innehöll en vinkel. Då gällde det för föraren att verkligen lita på sin hund och läsa av hunden när den jobbade eftersom han/hon inte visste hur spåret gick. Fokus under dagen låg på att läsa av hunden, det är a och o och kunna läsa sin hund. Hur ser den ut när den går på spåret? Hur ser den ut när den gått av? Hur ser den ut när den fått vittring på vilt?

Tillsammans hade vi en mycket trevlig och givande dag, både hundar och människor skötte sig exemplariskt! 

 
 
 
 

2017-02-18 kl. 11-17 

Nu kör vi en trimkurs igen, denna gången inriktar vi oss på utställningstrimning. Kursen är för både nybörjare och dig med förkunskaper.Först och främst för bassetraserna men är även öppet för andra trimraser om plats finns kvar.

Plats: Skaraborgs Kennelklubbs Klubbhus i Håkantorp utanför Vara. 

Vägbeskrivning se: skaraborgskennelklubb.se 

Kursledare : Ulrika Boström och Zelina Olesen
Maila in din anmälan till ulrika.bostrom@live.se 

Kursen kostar 600kr/hund
Betalas in på Swish nr 070-7744181 skriv i meddelande fältet deltagarens namn och att det är för Trimkurs!!...
 
Trimkursen gick av stapeln med nio deltagande hundar, fem Grand, tre Petiter och en Fauve. Dagen började med lite fika och teori då kursledarna Zelina och Ulrika pratade om hur pälsen är uppbyggd, olika pälstyper, olika schampoon och jämförde en Grand och en Petit och visade hur respektive ras ska utställningstrimmas. Granden ska ha sträv päls, ett "kjolpaket" (alltså lite längre päls på nedre delen av kroppen). Skägget klipper man inte, det ska gå ihpo med halsen så att det blir en mjuk övergång. Öronen ska vara lågt ansatta, nå förbi nosspetsen och vara ovalt formade. Skallen ska vara långsträckt och inte för bred. Frambenen och bröstkorgen ska framhävas. Det är också viktigt att framhäva Grandens vinklar bak, hooken. Inte att förglömma så ska tassarna klippas jämnt och klorna klippas också. 
     Då deltagarna fått lite mer kött på benen var det dags att ta sig an sin hund. Var och en fick börja trimma sin hund och under tiden gick Zelina och Ulrika till var och en och gav tips och hjälpte till i den mån det behövdes. Alla jobbade på bra och både människor och hundar var jätteduktiga. När dagen led mot sitt slut var det nio nya hundar som stolt traskade ut genom dörren, nyfrisserade och fina, redo för årets utställningar! Tack till alla er som kom!
 
 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2016-03-20 Hålls en rasspecial för Grand och Petit. Passa på att få en bedömning för din hund av en specialist på BGV.  Domare Gavin Robertson från England. Efter utställningen håller Svenska Grand Basset Griffon Vendeén klubben årsmöte. Vi hoppas naturligtvis att många Grand intresserade kommer. Här har alla tillfälle att säga sitt när det gäller rasens framtid,.

  • Tid: 10.00

Välkommen till Rasklubbens årliga officiella utställning!

  • Söndagen den 20:e mars håller vi vår årliga officiella utställning i Värnamo, Östboskolan, domare i år är välkända Gavin Robertson från England!
  • Anmälan sker till Annicka Löfgren på mail: around@hotmail.com. Ange registreringsnummer, klass samt namn, adress och telefonnummer.
  • Kostnad 220 kr, Veteraner 100 kr samt valpar och parklass gratis.
  • Sista dag för anmälan: 24:e februari
  • Plusgiro: 831 09 40-5 för betalning

Frågor?! Ring Carina Veen Huis, 0170-461 38 73 eller Annicka Löfgren, 070-749 47 83

På bilden ses vår ordförande i utställningstagen.